Friday, October 15, 2021

Terugblik presentatie Kerkengids Amsterdam

Kerkengids Amsterdam officieel gepresenteerd

Op 4 november 2021 is de kerkengids Amsterdam officieel gepresenteerd in een bijeenkomst in de grote zaal van Dominion Centre. De presentatie werd gehouden in het bijzijn van een brede delegatie van ca 75 vertegenwoordigers van kerken in Amsterdam en omstreken en enkele afgevaardigden van het bestuur van de stad, Duivendrecht en Diemen.

Tijdens het programma werd door de voorzitter van de stuurgroep Henk Meulink stilgestaan bij de geschiedenis van het project van de online gids en werd de functionaliteit van de website gedemonstreerd. Dit was een interactieve sessie, waarbij de aanwezigen konden experimenteren met het werken met de online kerkengids.

Het thema van de bijeenkomst was ‘samenwerking’ voor het welzijn van de stad. Het bevorderen van deze samenwerking is een belangrijk doel geweest voor de ontwikkeling van de gids.

Om een indruk te geven van wat er gaande is in de diverse delen van de kerk in de stad, werden presentaties gegeven over dit thema door de netwerken en organisaties die deel zijn van de stuurgroep van de kerkengids, (de Raad van Kerken Amsterdam, Stichting Kerk in Nederland (SKIN), Amsterdam Council of Christian Leaders (ACCL) en de Vrij Universiteit.

Een ander onderdeel van de bijeenkomst was een interactief gesprek over de betekenis van de kerken in de stad en samenwerking overheid en kerken, waarbij zowel ervaringen als vragen over dit onderwerp werden gedeeld door diverse aanwezigen.

De presentatie bijeenkomst werd afgesloten door een tijd van ontmoeting en netwerken onder genot van een hapje en drankje.

De aanwezigen en voorgangers / vertegenwoordigers van kerken in Amsterdam die niet bij de presentatie aanwezig konden zijn werd door ACCL een maaltijd aangeboden. Dit jaarlijkse fellowship Diner is bedoeld om voorgangers / leiders van kerken in Amsterdam te danken voor hun werk in de Kerk van de stad en om elkaar te leren kennen in alle diversiteit van de Kerk.

Author: Hans Lenting

Categories: UncategorizedNumber of views: 794